woensdag 12 mei 2010

2012

2012; volgens de maya's is dat het jaar waarin de mensheid ten gronde zou gaan. Helaas is het niet te achterhalen op wat voor manier dit zal gebeuren. Of het nou de inslag van een vallende ster (komeet) zal zijn of door verschillende allesvernietigende milieurampen, wij weten dit niet.
Nu ga ik niet veronderstellen dat in 2012 daadwerkelijk een globale gebeurtenis zal voorkomen waardoor wij met uitsterven worden bedreigd, maar wij zijn als mensheid goed bezig om alles te verprutsen.

Als eerste is er de economie of eigenlijk moet ik zeggen, de economie van de westerse wereld. Laten we eerlijk zijn, het gros van de economiën van zuid-amerika, heel afrika en enkele aziatische landen tellen niet mee. Want toen een land als zimbabwe in een economische crisis verkeerde, hebben wij rustig toegekeken hoe de waarde van de zimbabwaanse dollar minder waard werd dan een zandkorrel.
Natuurlijk hoefde wij er niets aan te doen, want wij drijven geen handel met dit land dus dan heeft het geen zin om er geld en energie in te steken. Uiteraard vergeten we de humanitaire crisis die hierop volgde. Menselijkheid? Nee hoor, gewoon een puur egocentrische wereldvisie.

Dan doet griekenland het toch beter. Daar kan je al met je 53ste met pensioen! Vrij logisch, aangezien je daar een behoorlijk riant inkomen heb waar wij hier in Nederland nog een puntje aan kunnen zuigen. Er is mij ter ore gekomen dat elke ambtenaar een auto krijgt op de kosten van de staat. Nou, dat zie ik hier niet gebeuren hoor!
Het is alleen zo lullig dat onze economie verbonden is met die van griekenland. Maarja, dat wisten wij negen jaar geleden ook toen de euro voor het eerst werd geïntroduceerd hier in Nederland.

Gelukkig hebben wij nog altijd onze trouwe bankiers, die het geld weggraaien recht onder onze ogen. Geprezen zij het kappitalisme! De rijken worden rijker en de armen worden armer, wat is het toch een geweldig systeem dat wij hebben ontwikkeld. Maar dat neemt niet weg dat wij in de jaren 90 een ongekende economische groei hebben gehad. Dat mag ook wel, gezien de beruchte jaren '80 van de vorige eeuw waarbij onze economie alles behalve lekker draaide. Slimme beleggers hadden een hoop geld verdiend. Niks mis mee, want iemand die hard werkt voor zijn geld heeft dit verdiend. Jammer alleen wanneer je hebt geïnvesteerd in een bank zoals Goldman Sachs of JP Morgan. Gelukkig kan je dan nog altijd aankloppen bij de sociale dienst.

Nu we het toch hebben over Goldman Sachs, ik las een fascinerend artikel in de pers van vandaag. In Groot-Brittanië is een nieuwe regering aangetreden. Hartstikke goed voor hun, het is alleen jammer dat 1 op de 10 nieuwkomers in de MP (members of parliament) ex-bankieren zijn. En dan praat ik dus over achterbakse hufters die alleen maar rijk kunnen worden over de ruggen van de hardwerkende mens. Zij gaan even de economie van Groot-Brittanië weer op peil brengen, want Gordon Browen heeft deze een grote klap toegebracht door het belastingstelsel te veranderen waardoor bankieren meer dan de helft van hun bonus aan de staat mogen betalen. Stel je toch eens voor, je krijgt maar 1 miljoen i.p.v. 2 miljoen, schandalig...

Mocht de economie instorten, dan wordt het "back to basics". Dan gaan we met z'n allen terug naar de landbouw of we worden vissers. Oh nee, dat gaat ook moeilijk in de zeeën van de wereld van vandaag. Wij als mens zijn namelijk heel milieugericht, zeker weten. Natuurlijk wel zolang wij er een slaatje uit kunnen halen, ik durf niet eens te gokken hoeveel miljarden olie-bedrijven verdienen. Tenslotte zijn wij als westerse wereld olie-verslaafd. Jammer alleen dat de helft ervan in het milieu terecht komt. Maar het is niet onze fout hoor! Nee, absoluut niet. De mens is goed en heeft het beste voor met de natuur; tenminste zolang de mens kan verdienen aan de natuur.

Ja...wij zijn goed bezig als mensheid! Regeringen die vallen en vervolgens plannen maken zoals het omzetten van een studiefinanciering in een lening. Natuurlijk met rente, zodat bedrijven hieraan kunnen verdienen. Zij maken wel even een goede deal met Holland B.V.
Uiteindelijk hebben alleen bankieren dus genoeg geld om hun kinderen een échte degenlijke studie te geven. En de kinderen van jan met de pet die moet het maar doen met "leren uit de praktijk". Goh, hebben die bankieren toch wel goed gedaan he...Jammer alleen dat de mensheid in 2012 ten gronde zal gaan...Misschien door zichzelf?

Zo...dat was even mijn half uur "ranten" over hetgeen wat mij dwarszat. Sarcasme ten top, maar wel met een diepere boodschap. Geniet van jullie vrije dag morgen, ik ga lekker uitrusten en genieten van een extra lang weekend.
Dikke knuffel van Halbe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten